Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes bagel

bagel recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes bagellel lepett meg minket.

Ez az idő is eljött, és nagyon örülök hogy elkészítettem. Nektek is ajánlom, próbáljátok ki, mert nagyon finom. Schär oldaláról készítettem.

Hozzávalók (6 db):

  • 250 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 6 g psylium rost útifűmaghéj
  • 5 g só
  • 4 g porélesztő
  • 3 g cukor
  • 1 db M-es méretű tojás
  • 25 g puha vaj vagy margarin
  • 190 g langyos tej

Főzéshez:

  • 8-10 g cukor

Kenéshez:

A gluténmentes bagel elkészítés:

  • Lisztet, útifűmaghéjat, sót kimérem, elkeverem.
  • Hozzáadom az élesztőt, cukrot, és minden hozzávalót.
  • Bedagasztom a tésztát, majd liszttel szórt gyúrólapra borítom, 6 egyenlő részre osztom.
  • Kigömbölyítem, tenyeremmel picit lapítom. 2 cm magas legyen.
  • Ezután egy műanyag keverőkanállal a közepére szúrok, és körbe, körbe forgatom, úgy hogy a gyúrólapon hagyom.
  • Szépen kitágul a lyuk a közepén és egyenletes lesz.
  • Kb. 2,5-3 cm – es lyukat készítettem.
  • Közben vizet forrni felteszem a cukorral.
  • Ha felforrt 2 db bagelt vízbe teszem, 1,5 percig főzöm oldalanként.
  • Ezután sütőpapírral borított tepsibe teszem, kelesztem ,30-40 percig.
  • Tojással lekenem, szezámmaggal leszórom. 190 °C fokra előmelegített sütőbe, légkeveréssel 15-18 percig sütöm.
  • Rácson hűtöm. Édesen és sósan is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 darab gluténmentes bagelben
Energia 6310 kJ / 1503 kcal 1050 kJ / 250 kcal
Zsír 50,6 g 8,4 g
  amelyből telített zsírsavak 22,4 g 3,7 g
Szénhidrát 221,2 g 36,9 g
  amelyből cukrok 32,4 g 5,4 g
Rost 23,3 g 3,9 g
Fehérje 30,7 g 5,1 g
7,76 g 1,29 g

A gluténmentes bagel recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bagel recept

gluténmentes bagel

Kategória: , , ,