Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes bagett és zsemle

zsemle recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes bagett és zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Kipróbáltam a Mester Család gluténmentes kenyér mix lisztet, amiből álom puha, szellős, könnyű zsemléket és bagettet sütöttem. Nagyon finom lett.

Hozzávalók (6 db):

A gluténmentes bagett és zsemle elkészítése:

  • Lisztet, sót, cukrot, élesztőt, xantánt keverő tálba mérem, alaposan elkeverem.
  • Majd az olajjal és langyos vízzel bedagasztom a tésztát.
  • Én kézzel pillanatok alatt begyúrom, de lehet géppel, kinek hogy kényelmes.
  • Addig pihentetem míg a tepsibe sütőpapírt simítok,amit vékonyan lekenek olajjal.
  • 6 részre osztom a tésztát, 3 db zsemlét, 3 db bagettet formáztam belőle.
  • Olajos kézzel készítem, így nem ragad rá a tészta.
  • Miután kész a formázás , tetejét lekenem olajjal, mélyen bevágom, duplájára kelesztem.
  • Én konyhapulton letakarva hagytam.
  • Ezután 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 20 percig sütöm.
  • Addig a sütőben hagyom míg teljesen kihűl.
  • Minden sütő más, ezért a sütési idő változhat!
  • Ha teljesen kihűlt, zacskóba csomagolva tárolom.
  • Lehet fagyasztani is.
  • Álom puha, finom ízű.
  • Legközelebb magokkal szórom kívül, belül.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 80-90 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes bagett és zsemlében
Energia 6117 kJ / 1460 kcal 1019 kJ / 243 kcal
Zsír 13,9 g 2,3 g
  amelyből telített zsírsavak 1,7 g 0,3 g
Szénhidrát 321,2 g 53,5 g
  amelyből cukrok 19,2 g 3,2 g
Rost 11,2 g 1,9 g
Fehérje 3,3 g 0,6 g
4,40 g 0,73 g

A gluténmentes bagett és zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes zsemle recept

gluténmentes bagett és zsemle

Kategória: , ,