Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes banános tofus desszertbomba

tofu recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes banános tofus desszertbombával bővült.

Sok érett banán volt itthon. Sokszor használtam már fel sütemények alapjához. Most egy Tik-Tokon található videó mintájára mentesítettem ezt az édességet. Pofonegyszerű, maradékmentésre is igazán alkalmas. Fantasztikus ízű, jól illik hozzá a növényi joghurt, házi eperlekvár is. Mindez hozzáadott cukor nélkül. Próbáljátok ki ti is.

Hozzávalók (12 db):

  • 180 g natúr tofu
  • 300 g (extra) érett banán
  • 200 g It’s us Miklos univerzális lisztkeverék
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 teáskanál negyedannyi édesítőszer (1:4 édesítő)
  • pár csepp napraforgó étolaj

Tetejére:

  • 150 g Alpro növényi joghurt
  • 4 evőkanál házi eperlekvár
  • mandulaforgács ízlés szerint

A gluténmentes banános tofus desszertbomba elkészítése:

  • A tofut papírtörlők között alaposan nyomkodjuk át.
  • Így szabadítjuk meg a felesleges nedvességtől a tofut.
  • Az érett banánokkal együtt nyomjuk szét alaposan, egyneművé.
  • Adjuk hozzá az édesítőt, sót, sütőport.
  • Keverjük össze.
  • Mehet bele a Miklos univerzális liszt.
  • Miután alaposan összekevertük, hagyjuk pár percig összeállni az egész tésztánkat.
  • Palacsintasütőben, ici-pici olajban süssük készre a kis halmokat.
  • Mindkét oldalát süssük át, pár percet vesz igénybe csak.
  • Ha készen vannak a kis sült kupacok, öntsük rá a növényi joghurtot, eperlekvárt.
  • Szórjuk meg mandulaforgáccsal.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes banános tofus desszertbomba tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes tofu recept

gluténmentes banános tofus desszertbomba

Kategória: , , ,