Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes gesztenyés almás őszi keksz

keksz recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gesztenyés almás őszi keksz bővült.

Itt az ősz. Ilyenkor előkerülnek a kamrából, a piacokról az őszi gyümölcsök, a konyhában pedig az őszi ízek fognak dominálni. Most egy igazán őszi ízű kekszet készítettem. Az alap kekszet feldobtam pár apró csokoládé darabbal.

Hozzávalók (14 db):

  • 100 g reszelt alma, kinyomva a leve
  • 100 g gluténmentes zabpehely
  • 90 g gesztenyeliszt
  • 1 evőkanál lenmag ledarálva
  • 30 g Ráma margarin
  • 50 g negyedannyi édesítő
  • 1 db egész tojás
  • ¼ citrom reszelt héja
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • csipet só

Tetejére:

  • 15 g mentes csokoládé apróra összetörve
  • (ezt 7 db kekszbe szúrtam bele)

A gluténmentes gesztenyés almás őszi keksz elkészítése:

  • A reszelt almát facsarjuk ki, levét meg is ihatjuk.
  • A keksz hozzávalóit egy tálban alaposan keverjük össze.
  • Pár percet pihentessük a hűtőszekrénybe, addig amíg a sütő előmelegszik 180 °C fokra.
  • Béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
  • Erre helyezzük az egyforma nagyságú kekszeket.
  • Most 7 db kekszre / kekszbe szórtam a felaprított csokoládét.
  • Az előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt süssük készre.
  • Akkor lesz szép és jó állagú, ha már kap egy pici aranybarna színt a keksz.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. Gesztenyés almás őszi kekszben

Energia

5057 kJ / 1207 kcal

361 kJ / 86 kcal

Zsír

50,5 g

3,6 g

  amelyből telített zsírsavak

22,9 g

1,6 g

Szénhidrát

147,6 g

10,5 g

  amelyből cukrok

42,9 g

3,1 g

Rost

23,1 g

1,7 g

Fehérje

32,2 g

2,3 g

2,09 g

0,15 g

A gluténmentes gesztenyés almás őszi keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes gesztenyés keksz

Kategória: , , ,