Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak

rúd recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak bővült.

Elég sok burgonya volt otthon a kamrában. Mit is lehetne kezdeni vele? Aztán eszembe jutott, hogy vendégek jönnek. Így jutott eszembe, hogy sós rudakat készítek belőle, növényi sajt felhasználásával. Tettem bele sok-sok magot. Néhány tetejét köménymaggal szórtam meg a tetejét, néhányra pedig reszelt növényi sajt került.

Hozzávalók (40 db):

  • 300 g főtt, lecsöpögtetett, áttört burgonya
  • 400 g It’s us Mikló’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
  • 200 g Ráma margarin
  • 100 g Fino Vegajó növényi sajt
  • 100 ml jéghideg víz
  • 1 db L méretű tojássárgája
  • 12 g só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál fekete szezámmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel
  • 2 evőkanál szezámmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel
  • 2 evőkanál lenmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel

Tetejére:

  • 1 evőkanál köménymag (opcionális)
  • 30 g reszelt Fino Vegajó növényi sajt
  • tojásfehérje felverve

A gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak elkészítése:

  • Az áttört burgonyához adjuk a többi hozzávalót.
  • Gyors mozdulatokkal gyúrjuk egynemű tésztává a hozzávalókat.
  • Tegyük be hűtőszekrénybe, kb. 10 percig pihenni.
  • Amíg hűl a tésztánk, melegítsük elő a sütőt 190 °C fokra.
  • Pihentetés után vegyük ki a tésztát.
  • Nyújtsuk ki rizsliszttel megszórt sütőpapíron.
  • Kb. fél cm-nyi vastagságúra nyújtsuk ki.
  • Kenjük le a tetejét a picit felvert fehérjével.
  • Vágjuk fel körülbelül azonos méretű rudakra.
  • Egy részét szórjuk meg egész köménymaggal, másik részére reszelt növényi sajtot.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok! 

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint egy óra

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. Burgonyás-növényi sajtos sós rúdban

Energia

15687 kJ / 3744 kcal

393 kJ / 94 kcal

Zsír

210,2 g

5,3 g

  amelyből telített zsírsavak

127,2 g

3,2 g

Szénhidrát

409,2 g

10,2 g

  amelyből cukrok

26,9 g

0,7 g

Rost

11,2 g

0,3 g

Fehérje

27,1 g

0,7 g

14,26 g

0,36 g

Az gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rúd recept

gluténmentes sajtos sós rúd

Kategória: , , ,