Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Élesztőmentes zöldfűszerrel, sajttal töltött gluténmentes lepénykenyér 30 perc alatt

gluténmentes lepénykenyér recrpt Iri MamaGluténmentes lepénykenyér Iri mamától:

Önmagában reggelire, uzsonnára, vacsorára, vagy leves után második fogásnak is kitűnő.

Hozzávalók (6 adaghoz):

Töltelék:

  • 140g reszelt sajt (növényi alternatívával is jó)
  • Ízlés szerint pár csipet kapor, metélő hagyma, petrezselyem zöld, vagy amit szeretünk
  • 2 g fokhagymapor

Serpenyő lekenéshez:

  • 10 g margarin
  • Ízlés szerint mártogatóssal fogyasztjuk, vagy tejföllel, reszelt sajttal mint a lángost

Az élesztő- és gluténmentes lepénykenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Hozzáadom a joghurtot, Ricottát, vizet, és begyúrom a tésztát.
  • Végül az olajjal kidolgozom. Jól kezelhető, formázható, rugalmas tésztát kell kapni.
  • Addig pihen míg lereszelem a sajtot, elkeverem a fűszerekkel.
  • Szilikon gyúrólapra borítom a tésztát, 6 részre osztom, kigömbölyítem.
  • Egyesével 20 cm-es körre nyújtom.
  • Mikor elkészült mind, egyenletesen elosztom a reszelt sajtot rajta, és egy nagy gombóccá formázom. Kinyújtom 1 cm vastagra.
  • Serpenyőt felmelegítem, szilikon ecsettel éppen csak áthúzom, alacsony hőmérsékleten 3 perc alatt készre sütöm a lepényeket.
  • Közben megfordítom félidőben. Melegen a legfinomabb, de melegítve is tökéletes finomság.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 30perc

Nehézségi fok: könnyű

A recept tápérték számítása folyamatnan

A gluténmentes lepénykenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Irénke gluténmentes lepénykenyér recrptje

Irénke gluténmentes lepénykenyér recrptje

 

Kategória: , , ,