Gluténmentes nokedli rizsliszttel
Iri mama egy gluténmentes nokedli rizsliszttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Mai ebédhez készítettem nokedlit, kifejezetten rizsliszttel. Nagyon finom, nem ragacsos.
Hozzávalók (4 adag):
- 3 db M-es méretű tojás
- 3 g só
- 50 g tejföl (vagy joghurt vagy növényi alternatíva)
- 300 g Nagykun rizsliszt
- 15 g útifűmaghéj
- 100 g langyos víz
A gluténmentes nokedli rizsliszttel elkészítése:
- Keverő tálba teszem a tojásokat, sót, tejfölt, egyneműre keverem.
- Hozzámérem a lisztet, útifűmaghéjat, kevés vizet.
- Vizet sóval forrni teszem.
- Maradék vízzel összekeverem a tésztát.
- Akkor jó ha nem folyós, de lágy tésztát kapunk.
- Felforrt vízbe szaggatom, pár perc alatt készre főzöm.
- Hideg vízzel leöblítem.
- Tojásos nokedlinek, pörkölttel, szaftos ételekhez kitűnő.
Nagyon finom ízű.
Jó étvágyat kívánok 🙂.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes nokedli rizsliszttel tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt főétel gyors ivóvíz joghurt max. 20 perces gluténmentes receptek nokedli növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt só tejföl tejföl alternatíva tojás