Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sütőtök krémleves ahogyan Kolos szereti

gluténmentes leves receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sütőtök krémleves bővült.

Most Hokkaidó tökből készítettem azt a roppant egyszerű, igazán ízletes krémlevest. Gazdagíthatjuk pirított tökmaggal, vagy sütött, pirított baconkockákkal. Kiadós leves, így elég egy könnyed második fogás is mellé. De ha vacsorára fogyasztanánk, egy fagyos, ködös őszi napon…annak is nagyon finom étele lesz.

Hozzávalók (8-10 személyre):

  • 1 kg hokkaidó sütőtök
  • 25 dkg szárzeller
  • 25 dkg alma
  • 1 kisebb darab burgonya
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • annyi, amennyi bőven ellepi a zöldségeket (kb. 4,0 – 4,5 l)
  • 75 g Vegajó Vegatejföl
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 dl ivóvíz

Tetejére:

  • ízlés szerint pucolt, héj nélküli tökmag
  • pirított baconkockák (mikróban megpirítva, 50 másodperc alatt)

A gluténmentes sütőtök krémleves elkészítése:

  • Az összes zöldséget alaposan megmossuk.
  • A tökön meghámozzuk, kiszedjük a belső magokat.
  • Megtisztítjuk az almát a magjaitól.
  • A krumplit is megpucoljuk.
  • Felkockázzuk az összes zöldséget.
  • Egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel.
  • Felfőzzük, forraljuk a zöldségeket. Addig főzzük, amíg nagyon megpuhul az összes.
  • Adjunk hozzá frissen őrölt borst, és sót.
  • A vegatejfölt elkeverjük a kukoricaliszttel, és a vízzel.
  • Ezt öntsük hozzá a zöldségekhez, és alaposan turmixoljuk össze.
  • A kukoricaliszt szépen el fog krémesedni a sok zöldséggel a turmixolás hatására.
  • Langyosan már fogyaszthatjuk is.
  • Ízlés szerint szórjuk meg a levest pucolt tökmaggal, vagy bacon kockákkal.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes sütőtök krémleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,