Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténemntes magvas sós keksz

gluténmentes magvas kekszIri mama gluténmentes sós kekszet sütött:

Ennél gyorsabb sós ropogós rágcsa nincs. Bármilyen kenyér lisztkeverék jó hozzá, kézzel begyúrtam, nyújtottam, sütöttem.

Hozzávalók (8 adag):

Gluténmente magvas sós keksz elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Beleteszem a zsiradékot és apránként adagolva a langyos vizet, hogy egy puha és rugalmas tésztát kapjunk.
  • Két darab sütőpapír között kinyújtom 3 mm vastagra. Tetszés szerint szeletelhető. Felső papírt lehúzom róla, másik papírral áthúzom a tepsibe.
  • Durva szemű sóval lehet megszórni, ha sósabbat szeretnétek.
  • 180 ­°C fokos sütőben, légkeveréssel, 20 – 25 percig sütöm.
  • Figyeljétek 15 percnél, hogy mennyire sült meg és attól függően süssétek tovább.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, zárható dobozban tárolhatjuk.
  • Nagyon finom ropogós.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom

az egészben

1 adag Magos kekszben

Energia

5195 kJ / 1237 kcal

650 kJ / 155 kcal

Zsír

49,7 g

6,2 g

  amelyből telített zsírsavak

7,8 g

1,0 g

Szénhidrát

178,1 g

22,3 g

  amelyből cukrok

10,1 g

1,3 g

Rost

12,3 g

1,5 g

Fehérje

10,8 g

1,4 g

4,24 g

0,53 g

A gluténmentes sós magvas keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

magvas gluténmentes keksz

magvas gluténmentes keksz

Kategória: , ,