Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rebarbarás epres gluténmentes pite

epres rebarbarás gluténmentes pite receptIri mama új alapanyagot vezetett be:

Régóta szemezek a rebarbarával, gyönyörű piros színe, húsos szára, olyan csábító volt, most jött el az ideje, hogy kipróbáljam 🙂. Ezután barátok leszünk, sűrű vendég lesz a konyhában. Nagyon finom pite lett belőle.

Hozzávalók (8-10 gluténmentes pitéhez)

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a pite tésztához:

A rebarbarás epres gluténmentes pite elkészítése:

  • Első lépésként a rebarbarát meghámozzuk, mossuk, kisebb darabokra vágjuk.
  • Többi gyümölcsöt is mossuk, daraboljuk.
  • Serpenyőben a cukrokkal puhára főzzük. Ha nem elég sűrű 1 evőkanál keményítőt keverjünk hozzá. Amíg hűl, állítsuk össze a tésztát.
  • Késes aprítóba mérjük a liszteket, sót, sütőport, cukrot, és a vajat vagy margarint.
  • Pár fordulattal morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a hideg vizet és összeállítjuk a tésztát.
  • Gyúró lapon átgyúrjuk, elfelezzük, becsomagolva hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  • Egy 27 cm átmérőjű pite formába nyomkodjuk a tészta egyik felét, villával szurkáljuk meg, ráöntjük a tölteléket.
  • Tészta másik feléből sodorjunk ujjnyi vastag rudakat a tetejére. 180 °C fokos sütőben 25 percig halvány színűre sütjük, de előfordulhat, hogy 5-10 perccel tovább kell sütni, mivel minden sütő másképp süt.
  • Az elkészült pitét rácson hűtsük ki.
  • Porcukorral szórjuk meg, vagy tejszínt tegyünk a tetejére.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Ez a pite gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes. Növényi alternatívával tejmentesen is készíthető.

A recept tápérték számítása folyamatban

Az epres, rebarbarás gluténmentes pite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

epres rebarbarás gluténmentes pite recept

epres rebarbarás gluténmentes pite

Kategória: , , ,