Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Olcsó, gyorsan elkészíthető gluténmentes – baconos krumpli lepény

Vica gluténmentes tócsni receptje gyorsan és egyszerűen készíthető el.

tocsni gluténmentes lepény receptHozzávalók két lepényhez:

  • 1 kg krumpli
  • (ízlés szerint)
  • bors
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál gluténmentes rizsliszt
  • 1 marék bébi spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g bacon
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd tegyük egy szűrőbe.
  • A krumplit sózzuk meg a szűrőben és hagyjuk egy picit állni (kb. 15 percet), hogy a nedvesség kifolyjon belőle.
  • A pihentetett krumplit nyomkodjuk ki, hogy a maradék nedvesség is távozzon, majd tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a feldarabolt bébi spenótot, a zúzott fokhagymát és a bacont.
  • Ezt borsozzuk és keverjük össze, hogy massza állaga legyen.
  • Egy serpenyőt hevítsünk fel némi olajjal és a masszánk felét tapogassuk jól bele. Süssük ropogósra mindkét oldalát, majd a massza másik felével ismételjük meg ugyanezt.
  • Tejföllel, zöldségekkel finom laktató ebéd vagy vacsora!

Elkészítési idő: pihentetéssel együtt kb. 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben (2 db. lepény) 1 db. lepényben
Energia 8326 kJ / 1987 kcal 4163 kJ / 993 kcal
Zsír 89,3 g 44,7 g
  amelyből telített zsírsavak 31,4 g 15,7 g
Szénhidrát 211,2 g 105,6 g
  amelyből cukrok 7,4 g 3,7 g
Rost 30,4 g 15,2 g
Fehérje 70,6 g 35,3 g
6,8 g 3,40 g
Az gluténmentes tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
gluténmentes tócsni recept

gluténmentes tócsni recept

Kategória: , ,