Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

GM mézes puszedli – a kihagyhatatlan karácsonyi finomság

GM mézes puszedli receptHozzávalók 1 tepsihez (kb. 30 db):

  • 120 g méz
  • 30 g barnacukor
  • 60 g szoba-hőmérsékletű vaj
  • 180 g NATURBIT ALFA-MIX lisztkeverék
  • 100 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • ½ teáskanál szerecsendió
  • ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál. szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze egy keverőtálban.
  • Adjuk hozzá a fűszereket, majd végül tojást, a mézet és a szoba-hőmérsékletű vajat és dolgozzuk egynemű masszává.
  • Amikor a tészta összeállt, csomagoljuk be fóliába és tegyük be egy órára a hűtőbe.
  • A hűtőből kivéve kezünkkel enyhén gyúrjuk át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle korongokat. (Ízlés szerint más formát is választhatunk.)
  • A kiszúrt tésztakorongokat rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 12-14 percig.
  • Sütőből kivéve tegyük sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint díszíthetjük cukormázzal, vagy belemárthatjuk gluténmentes olvasztott csokoládéba is, de akár hagyhatjuk így natúran is.
  • Az elkészült puszedlikat tegyük jól záródó dobozba, így akár több hétig is elállnak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 1,5 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabra vonatkoztatva:

Energia 74,4 kcal / 311 kJ
Fehérje 1,2 g
Zsír 3,6 g
Szénhidrát 9 g
Élelmi rost 1 g

A gluténmentes mézes puszedli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad