Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gyors, élesztő- és gluténmentes burgonyás lángos

A lángost sokan szeretik, Magyarországon nemzeti eledel. A mai gluténmentes lángos receptünket burgonyával készítettük el, sőt még élesztőt sem tartalmaz, így elkészítése könnyű és gyors, kb. 40 percet vesz igénybe. Reggelire, vacsorára is kitűnő választás.

gluténmentes burgonyás lángos receptHozzávalók: 4 db.

  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 7 g gluténmentes sütőpor
  • 4 dkg tápióka keményítő
  • 9,5 dkg barna rizsliszt
  • 2,5 dkg rizsliszt
  • 7 g só
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 1 dl ivóvíz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A burgonyát a száraz alapanyagokkal alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk.
  • Négy egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk belőle, majd a tenyerünkkel lenyomkodva kilapítjuk a gombócokat.
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: kb. 40 perc

A receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 4240 kJ / 1013 kcal 1060 kJ / 253 kcal
Zsír 21,4 g 5,4 g
  amelyből telített zsírsavak 3,1 g 0,8 g
Szénhidrát 184,4 g 46,1 g
  amelyből cukrok 15,9 g 4,0 g
Rost 12,4 g 3,1 g
Fehérje 14,3 g 3,6 g
7,0 g 1,7 g

A gluténmentes sós aprósütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes burgonyás lángos recept

gluténmentes burgonyás lángos recept élesztőmentesen elkészítve

Kategória: , , ,