Karfiolos krém, avokádóval – gluténmentes ebéd ötlet Kolostól
KolosFreeFood receptválogatásunk egy villám gyors gluténmentes ebéd ötlettel bővült.
Nemrég petrezselyem krémmel tálaltam a rosé kacsamellet. Most volt itthon karfiol, avokádó és a szokásos fűszerek. Most ezeket használtam fel, hogy egy fantasztikus, ízgazdag krémet tudtam kínálni a kacsamellhez. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.
Hozzávalók (4 adag):
- 400 g karfiol
- annyi víz, amennyi épp ellepi a karfiolt
- 2 db érett avokádó
- 2 evőkanál Liga margarin
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál kakukkfű
- 2 evőkanál rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint petrezselyem
Az avokádós karfiolos krém elkészítés:
- A karfiolt szedjük rózsáira, vágjuk apróbb darabokra.
- Épp annyi vizet öntsünk hozzá, ami pont el fogja lepni.
- Tegyünk hozzá sót, és a többi fűszernövényt is.
- Főzzük puhára a karfiolt.
- Pucoljuk meg az avokádót.
- Nyomjuk szét apróra.
- Amikor elfőtte a levét, adjuk a karfiolhoz az avokádót, a margarinnal együtt.
- Egy botmixer segítségével pürésítsük a krémet.
- Ha nem elég krémes, adjunk hozzá még egy kevés margarint.
- A petrezselymet csak a legvégén adjuk a krémhez.
- Langyosan tálaljuk a rosé kacsamellünk mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni
Elkészítési idő: kb. 20 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes baconnel rakott kelbimbó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt avokádó bors élesztőmentes főétel glutén és tejmentes kakukkfű karfiol köret margarin max. 20 perces gluténmentes receptek petrezselyem rozmaring só tej - tojás - gluténmentes tojásmentes víz