Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Karfiolos krém, avokádóval – gluténmentes ebéd ötlet Kolostól

püré recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy villám gyors gluténmentes ebéd ötlettel bővült.

Nemrég petrezselyem krémmel tálaltam a rosé kacsamellet. Most volt itthon karfiol, avokádó és a szokásos fűszerek. Most ezeket használtam fel, hogy egy fantasztikus, ízgazdag krémet tudtam kínálni a kacsamellhez. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.

Hozzávalók (4 adag):

  • 400 g karfiol
  • annyi víz, amennyi épp ellepi a karfiolt
  • 2 db érett avokádó
  • 2 evőkanál Liga margarin
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 2 evőkanál rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint petrezselyem

Az avokádós karfiolos krém elkészítés:

  • A karfiolt szedjük rózsáira, vágjuk apróbb darabokra.
  • Épp annyi vizet öntsünk hozzá, ami pont el fogja lepni.
  • Tegyünk hozzá sót, és a többi fűszernövényt is.
  • Főzzük puhára a karfiolt.
  • Pucoljuk meg az avokádót.
  • Nyomjuk szét apróra.
  • Amikor elfőtte a levét, adjuk a karfiolhoz az avokádót, a margarinnal együtt.
  • Egy botmixer segítségével pürésítsük a krémet.
  • Ha nem elég krémes, adjunk hozzá még egy kevés margarint.
  • A petrezselymet csak a legvégén adjuk a krémhez.
  • Langyosan tálaljuk a rosé kacsamellünk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni

Elkészítési idő: kb. 20 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes baconnel rakott kelbimbó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes püré recept

gluténmentes karfiol püré

Kategória: , ,