Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kukoricadarás szilvás fahéjas gluténmentes pohárdesszert

Kolos vegán gluténmentes pohárdesszert receptjeKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes pohárdesszerttel bővült.

A kukoricadara valahogy mellőzött az édességek elkészítésénél. Szóval, most elővettem a darát, jól megfőztem és „habosítottam”. Extra finom lett, az édes ízt kissé ellensúlyozza a szilva friss, fanyarsága és a növényi fahéjas tejszínes „csók” a desszert tetején. Ha nagyon gyorsan elkészíthető finomságra vágytok, ezt ne felejtsétek elkészíteni.

Hozzávalók (8 adag):

  • 200 g It’s us Naturbit gluténmentes kukoricadara
  • 350 ml növényi ital (most rizsital)
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál növényi vajalternatíva (margarin)

Szilvakrém:

  • 500 g pucolt szilva
  • 1,5 dl víz
  • 3 teáskanál It’s us Naturbit kukoricakeményítő
  • 100 g cukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom frissen facsart leve
  • csipet só

Habhoz:

  • 250 ml növényi tejszínalternatíva
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

A szilvás-fahéjas gluténmentes pohárdesszert elkészítése:

  • A kukoricadarát főzzük elég sűrűre a cukrokkal és a sóval.
  • Amikor elég sűrűnek érezzük, adjuk hozzá a növényi vajalternatívát.
  • Keverjük el.
  • Tegyük félre hűlni.
  • A szilvát főzzük fel a sóval, cukrokkal és 1 dl vízzel.
  • Amikor már kezd kissé szétesni a szilva, keverjük el a maradék 0,5 dl vizet a kukoricakeményítővel.
  • Adjuk hozzá a szilvával, és kissé pürésítsük botmixerrel.
  • Forraljunk rajta egyet.
  • Facsarjuk hozzá a citromlevet, és reszeljük hozzá a citromhéjat.
  • Verjük kemény habbá az előzőleg lehűtött növényi tejszínalternatívát.
  • Amikor már majdnem kemény, adjuk hozzá a porcukrot.
  • A hab felét a kissé kihűlt kukoricadarához forgassuk be.
  • A maradék habhoz adjuk az őrölt fahéjat és óvatosan forgassuk össze a habbal.
  • Rétegezhetjük a poharakban.
  • Alulra a „habosított” kukoricadara, majd rá a szilvamártás kerüljön
  • Tetejére habzsák segítségével nyomjunk néhány „csókot”.
  • Kihűtve a legfinomabb ebben a nyári melegben.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

vegán gluténmentes pohárdesszert recept

Kategória: , , ,