Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Magvas gluténmentes kenyér Iri mamától

gluténmentes magvas kenyér receptIri mama házi gluténmentes péksége folyamatosan fejleszt új pékárukat, most egy új magvas gluténmentes kenyér sült ki:

Most ez az első számú kedvencem a gluténmentes kenyerek közül. Olyan, mint a hagyományos, nagyon jó szerkezetű, ízű, jó beleharapni 🙂.

Hozzávalók (14 szelet kenyérhez):

A magvas gluténmentes kenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Majd a langyos vízzel összeállítom a tésztát. Végül az olajjal bedagasztom. Lehet kézzel, géppel, ki mivel szeretné, úgy készítse.
  • Ezután egy sütőpapírral borított formában (25 x 13 x 6 cm-es) simítom a tésztát.
  • Mélyen bevágom a tetejét, vékonyan olajjal lekenem. Radiátorra teszem kelni 45 percen keresztül. Ha meleg van a lakásban, konyhapulton kelesztem, de lehet 50 °C fokos sütőben is. Ezután mikor szépen megkelt, 180 °C fokos sütőben, most alsó, felső sütési módon 40 percig sütöm. (valami történt a sütőmmel 🤨)
  • Kiveszem a formából, rácsra teszem, 10 percig vissza a sütőbe. Lekapcsolom, kinyitom az ajtót, pár percig bent hagyom szikkadni.
  • Ha teljesen kihűlt, lehet fagyasztani is. Na erre nem került sor, mert nem csak nekem, de a családnak is nagyon ízlett.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 1óra 50 perc

Nehézségi szint: kezdő könnyű elkészíteni

magvas gluténmentes kenyré recept

magvas gluténmentes kenyré recept

Kategória: , , ,