Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mozzarellás gluténmentes kenyér Air freyerben sütve

mozarellás gluténmentes kenyér recept 2Iri mama aktívan használja a forró levegős sütőt, kelesztésre és sütésre is.

Azt hiszem egy újabb kedvenc, amit sűrűn készítek majd. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (12 szelethez):

Közepébe:

  • 100 g reszelt mozzarella (vagy növényi alternatíva)

A mozzarellás gluténmentes kenyér elkészítése:

  • mozarellás gluténmentes kenyér receptSzáraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Beleöntöm a langyos vizet és az olajat. Lehet kézzel, géppel kinek, hogy kényelmes, összeállítom a tésztát.
  • 10 percig pihentetem, majd utána olajos kézzel, olajos felületen egy körré lapítom a tésztát. Közepére teszem a reszelt sajtot egy kupacba. Majd a széleit körbe, körbe összecsípem. Megfordítom, hogy alulra kerüljön az illesztés.
  • Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
  • Beleteszem a bucit, duplájára kelesztem, de nem kapcsolom be. Miután megkelt 160 °C fokon 15 percig sütöm.
  • Megfordítom és további 5 percen keresztül tovább sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni. Addig puha, amíg el nem fogy.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂!

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet gluténmentes
mozzarellás kenyérben
Energia 6201 kJ / 1480 kcal 516 kJ / 123 kcal
Zsír 38,4 g 3,2 g
  amelyből telített zsírsavak 9,3 g 0,8 g
Szénhidrát 250,7 g 20,9 g
  amelyből cukrok 16,8 g 1,4 g
Rost 15,8 g 1,3 g
Fehérje 23,1 g 1,9 g
5,49 g 0,46 g

A mozarellás gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

mozarellás gluténmentes kenyér recept

mozarellás gluténmentes kenyér

Kategória: , , ,