Narancsos csokis gluténmentes répatorta – édesítőszerrel, tejmentesen
Egy valódi klasszikus – répatorta. Nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni.
- 20 dkg reszelt répa
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 1,5 evőkanál édesítő (*1:4)
- 1 narancs leve (kb. 0,5 dl)
- 10 g útifű maghéj
- 12,5 dkg barna rizsliszt
- 5 dkg gluténmentes csokoládé darabolva
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű
Elkészítés:
- Egy nagy tálban az összes alapanyagot, a darabolt csokival együtt jó alaposan kikeverjük
- Szilikon kenyérformába tesszük.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült-e)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 szelet esetén 1 répatortában |
Energia | 1119 kcal / 4677 kJ | 112 kcal / 468 kJ |
Fehérje | 35,4 g | 3,5 g |
Zsír | 44,5 g | 4,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 20,8 g | 2,1 g |
Szénhidrát | 136,7 g | 13,7 g |
amelyből cukrok | 12,1 g | 1,2 g |
Rost | 23,2 g | 2,3 g |
A gluténmentes répatorta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt csokoládé édesítőszer glutén és tejmentes húsvéti receptek narancs psyllium rost (útifűmaghéj) répa répatorta sütőpor tojás torta