Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túró Rudi gluténmentes kosárka

Ki ne ismerné a gyerekek egyik nagy kedvencét a Túró Rudit. Otthon mi is könnyen készíthetünk Túró Rudihoz hasonló gluténmentes süteményt.

gluténmentes kosárka túróvalHozzávalók: 6 db.

  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 dkg édesítő (1:4 -es négyszeres erejű)
  • 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 8 dkg margarin
  • 0,75 dl ivóvíz

Töltelék:

  • 25 dkg * túró
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 dl rizstejszín (rizs főzőkrém)
  • 5 g útifűmaghéj
  • reszelt citromhéj (elhagyható)

Tetejére :

  • 8 dkg olvasztott csokoládé
  • olaj a forma kenéséhez

* Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes túrót is

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal és hozzádolgozzuk a vizet.
  • 10 percig állni hagyjuk.
  • 6 db. muffin-formát vékonyan kiolajozunk, és egyenlő részben beleadagoljuk a tésztát. Elegyengetjük benne, úgy, hogy kosárkaformát kapjunk.
  • 180 °C fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • A túrós tölteléket kikeverjük, majd ha megsült és már is kihűlt a kosárka megtöltjük vele.
  • Olvasztott csokoládéval borítjuk.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 79955 kJ / 1908 kcal 1333 kJ / 318 kcal
Zsír 101,9 g 17,0 g
  amelyből telített zsírsavak 48,8 g 8,1 g
Szénhidrát 184,5 g 30,8 g
  amelyből cukrok 48,2 g 8,0 g
Rost 13,8 g 2,3 g
Fehérje 49,8 g 8,3 g
0,8 g 0,13 g

A túrós gluténmentes kosárka recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes túrós kosárka recept

Kategória: , ,