Csicseriborsós gluténmentes egytálétel
Ízletes, gyorsan elkészíthető ebéd a mindennapokhoz. Legjobb, ha vaslábosban készítjük.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 kisebb db édesburgonya (kb. 200g)
- 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 100 g)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db paradicsom (kb. 200 g)
- 100 g fagyasztott brokkoli
- 200 g csirkemell
- 100 g csicseriborsó
- só, bors, kakukkfű
- édesnemes fűszerpaprika
Elkészítés:
- A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk apróra.
- Az olajat kezdjük el melegíteni, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát.
- Adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott édesburgonyát, a megmosott, felvágott paradicsomokat és a brokkolit, majd az egészet lefedve pároljuk kb. 5 percig. Néha keverjük át, majd tegyük hozzá a lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót, majd pároljuk további 5 percig. Ezalatt a csirkemelleket fűszerezzük be sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd helyezzük a csirkemell szeleteket a félig puha zöldségekre. Tegyük vissza a fedőt, majd pároljuk további 10 percig.
- Melegen tálaljuk
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 353,9 kcal /1479,3 kJ |
Fehérje | 33 g |
Zsír | 6,4 g |
Telített zsírsav | 0,6 g |
Szénhidrát | 38,8 g |
Ebből cukor | 5,5 g |
Élelmi rost | 7,6 g |
A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors brokkoli csicseriborsó csirkemell édesburgonya gluténmentes egytálétel kakukkfű olívaolaj paprika paradicsom só vöröshagyma