Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes lekváros fánk recept

gluténmentes fánk recept | Zelle Tündi lisztkeverékkelTejmentes, gluténmentes fánk édesítőszerrel.

Hozzávalók: 10 db elkészítéséhez

  • 25 dkg Zellei Tündi gluténmentes gluténmentes lisztkeverék
  • 4 g GM porélesztő
  • egy csipet só
  • 50 g olvasztott margarin
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál rumaroma vagy vanília aroma
  • 1 – 1,2 dl víz
  • 1,5 evőkanál édesítő (* 1:4)
  • rizsliszt a nyújtáshoz
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk.
  • 30 percet pihentetjük, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk.
  • Pohárral szaggatjuk, közepébe ujjunk segítségével mélyedést nyomunk
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45-50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 10 db. esetén 1 fánkban
Energia 1150 kcal / 4810 kJ 115 kcal / 481 kJ
Fehérje 58,7 g 5,9 g
Zsír 43,1 g 4,3 g
  amelyből telített zsírsavak 8,7 g 0,9 g
Szénhidrát 123,7 g 12,4 g
  amelyből cukrok 0,6 g 0,1 g
Rost 2,8 g 0,3 g

A gluténmentes lekváros fánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fánk recept | Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékkel

Gluténmentes fánk recept Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverékkel

Kategória: , ,