Almás kevert gluténmentes sütemény
Gyorsan és könnyen elkészíthető kevert gluténmentes sütemény. Olcsón gluténmentes alap lisztekből elkészítve.
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál útifű maghéj
- 1,5 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 5 g gluténmentes sütőpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 30 dkg reszelt alma
- 1 dl rizsital („rizstej”)
- 2 evőkanál olaj
* 1 adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.
- Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd kb. 20-25 perc alatt 180 °C megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 35 perc
TIPP: Mivel a recept tojás és tejmentes is egyben laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes diétájukba!
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 szelet esetén 1 db. almás süteményben (kb. 4 dkg) |
Energia | 1102 kcal / 4628 kJ | 92 kcal / 386 kJ |
Fehérje | 15,0 g | 1,3 g |
Zsír | 41,0 g | 3,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,9 g | 0,4 g |
Szénhidrát | 160,7 g | 13,4 g |
amelyből cukrok | 6,3 g | 0,5 g |
Rost | 19,0 g | 1,6 g |
A kevert gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma édesítőszer étolaj fahéj glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes kevert gluténmentes sütemények kukoricaliszt psyllium rost (útifűmaghéj) rizsital rizsliszt sütőpor tej - tojás - gluténmentes tojásmentes