Gluténmentes diós lekváros süti
Iri mama egy gluténmentes diós leváros sütivel lepett meg minket.
Ha szeretitek az islert és a zserbót, akkor ezt is kedvelni fogjátok. Hasonló ízvilág, nagyon finom. Próbáljátok ki, bízom benne hogy elnyeri tetszésetek.
Hozzávalók (26 db):
- 2 db M-es tojás
- 50 g cukor
- 100 ml étolaj
- 1 db citrom reszelt héja és leve (levéből fele elég)
- 50 g darált dió
- 12 g sütőpor
- 20 dkg Schär baking mix gluténmentes lisztkeverék (régi nevén mix it lisztkeverék)
- 10 dkg It’s us Miklo’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 6 g psylium rost útifűmaghéj
- csipet só
Töltelék:
- 30 g meggy dzsem (bármilyen jó, amit szeretünk)
Tetejére:
- 20 g darált dió
A gluténmentes diós lekváros süti elkészítése:
- Tojásokat cukorral, olajjal, citrom reszelt héjával és fél citrom levével habosra keverem.
- Hozzáadom a darált diót, sót, útifűmaghéjat és a sütőporral elkevert liszteket. Rugalmas tésztát gyúrok,elfelezem.
- Két sütőpapír között kinyújtom az egyik tésztát,próbáltam simán nyújtani, de ragadt.
- Tepsibe teszem , a felső sütőpapírt lehúzom róla. Lekvárral megkenem.
- Másik tésztával ugyan így járok el. Ezután ráteszem a lekvár tetejére.
- Darált diót szórok rá, picit belenyomkodom a tésztába.
- 190 °C fokra előmelegített sütőbe, légkeveréssel 15 percig sütöm.
- Minden sütő másképpen dolgozik, ezért figyelni kell rá.
- Tepsiben hagyom kihűlni.
- Ezután hosszában 3 egyenlő részre vágom, majd szeletelem.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes diós lekváros süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom dió édes élesztőmentes étolaj glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes zserbó gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék meggy psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix it / Schär baking mix só sütőpor tojás