Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes diós lekváros süti

süti recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes diós leváros sütivel lepett meg minket.

Ha szeretitek az islert és a zserbót, akkor ezt is kedvelni fogjátok. Hasonló ízvilág, nagyon finom. Próbáljátok ki, bízom benne hogy elnyeri tetszésetek.

Hozzávalók (26 db):

  • 2 db M-es tojás
  • 50 g cukor
  • 100 ml étolaj
  • 1 db citrom reszelt héja és leve (levéből fele elég)
  • 50 g darált dió
  • 12 g sütőpor
  • 20 dkg Schär baking mix gluténmentes lisztkeverék (régi nevén mix it lisztkeverék)
  • 10 dkg It’s us Miklo’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
  • 6 g psylium rost útifűmaghéj
  • csipet só

Töltelék:

  • 30 g meggy dzsem (bármilyen jó, amit szeretünk)

Tetejére:

A gluténmentes diós lekváros süti elkészítése:

  • Tojásokat cukorral, olajjal, citrom reszelt héjával és fél citrom levével habosra keverem.
  • Hozzáadom a darált diót, sót, útifűmaghéjat és a sütőporral elkevert liszteket. Rugalmas tésztát gyúrok,elfelezem.
  • Két sütőpapír között kinyújtom az egyik tésztát,próbáltam simán nyújtani, de ragadt.
  • Tepsibe teszem , a felső sütőpapírt lehúzom róla. Lekvárral megkenem.
  • Másik tésztával ugyan így járok el. Ezután ráteszem a lekvár tetejére.
  • Darált diót szórok rá, picit belenyomkodom a tésztába.
  • 190 °C fokra előmelegített sütőbe, légkeveréssel 15 percig sütöm.
  • Minden sütő másképpen dolgozik, ezért figyelni kell rá.
  • Tepsiben hagyom kihűlni.
  • Ezután hosszában 3 egyenlő részre vágom, majd szeletelem.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: haladó

(recept tápértékszámítása folyamatban)

gluténmentes diós lekváros süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes süti recept

gluténmentes diós lekváros süti

Kategória: , , , ,