Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes édesburgonyás golyócskák

golyó recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes édesburgonyás golyócskákkal bővült.

Egy pofon egyszerű köretre vágytam, ami nem a megszokott rizs, sültkrumpli vagy tészta. Van itthon bőven édesburgonya, és It’s us Milkos liszt is. Mellé került só, bors és a golyócskák meghemperegtek szezámmagban. A szezámmag pirult íze, és a puha belső igazán finom ízt adott ennek a köretben. Nagyon sokszor fogom elkészíteni, mert igazi különlegesség, és villámgyorsan kész van.

Hozzávalók (10 db):

  • 200 g párolt, megpucolt édesburgonya
  • 100 g It’s us Mikló’s gluténmentes lisztkeverék
  • 1,5 teáskanál só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 8-10 evőkanál szezámmag
  • pici olaj (1-2) teáskanál kezünkre a könnyebb formázás miatt

Sütéshez:

  • bő, forró olaj

A gluténmentes édesburgonyás golyócskák elkészítése:

  • Az édesburgonyát héjastól mikrohullámú sütőben pároltam meg, 800 W-on 8 perc alatt.
  • Ha kihűlt, gyorsan hámozzuk le, igen egyszerű lesz mert nagyon könnyedén lejön a héja.
  • Villával nyomjuk össze a burgonyát, adjunk hozzá sót, és frissen őrölt borsot.
  • Adjuk hozzá a kimért lisztet.
  • Alaposan keverjük össze villával.
  • Picit étolajozott kézzel érdemes dolgozni, a golyócskákat elkészíteni, hogy kevésbé tapadjon ránk a tészta.
  • Forgassuk meg egyenként szezámmagban.
  • Bő, forró olajban pár perc alatt süssük készre, minden oldalát.
  • Illatán lehet érezni, amikor a szezámmagok kissé megpörkölődnek.
  • Papírtörlőn itassuk le a felesleges olajat róluk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A mediterrán gluténmentes édesburgonyás golyócskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes golyó recept

gluténmentes golyók

Kategória: , , ,