Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Epres gluténmentes pohárdesszert

Epres gluténmentes pohárdesszert recept Iri mamaIri mama villám gyors desszert ötlete!

Mikor meleg van, mégis valami desszertet ennénk, nagyon jól jön ez a frissítő desszert. Bármilyen kekszet használhatunk alapnak. Cukrot nem adok hozzá, pont így jó. Tejmentesen is elkészíthető.

Hozzávalók (4 adag):

  • 100 g darált keksz (bármilyen jó hozzá, saját sütésű is)
  • 300 g friss eper
  • 100 g banán
  • 150 g laktózmentes joghurt (növényi alternatíva is jó)
  • 15 g méz vagy juhar szirup

Tetejére:

  • 100 g friss eper
  • 15 g tejszín

Az epres gluténmentes pohárdesszert elkészítése:

  • Kekszet késes aprítóban ledarálom.
  • Epret tisztítom, mosom, késes aprítóba teszem, hozzá a banánt darabokra vágom, pürésre darálom.
  • Hozzáteszem a joghurtot a juhar szirupot, krémesre dolgozom.
  • Pár perc alatt elkészül, majd kelyhek aljára egy kanál epres joghurtot kanalazok, erre két evőkanál darált kekszet.
  • 4 egy forma adagot készítek. Addig rétegezem míg minden hozzávaló elfogy.
  • Tetejét friss eperrel, tejszínnel vagy csokiöntettel díszítem.
  • Lehűtve tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 15 perc+ hűtés

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Tápanyagtartalom (juharsziruppal)

az egészben

1 adag Epres gluténmentes pohárdesszertben

Energia

3704 kJ / 882 kcal

926 kJ / 221 kcal

Zsír

28,8 g

7,2 g

  amelyből telített zsírsavak

14,2 g

3,6 g

Szénhidrát

137,8 g

34,5 g

  amelyből cukrok

66,8 g

16,7 g

Rost

11,7 g

2,9 g

Fehérje

12,0 g

3,0 g

0,92 g

0,23 g

gluténmentes epres pohárdesszert recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Epres gluténmentes pohárdesszert recept

epres gluténmentes pohárdesszert

Kategória: , , ,