Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tejmentesen készült húsvéti gluténmentes kalács – KolosFreeFood

Kolos húsvéti gluténmentes kalács receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy tejmentes olasz húsvéti gluténmentes kalács recepttel bővült.

Az interneten sok helyen jött velem szembe ez a fajta olasz kalács. A tészta tetején színes tojások ültek, amit én mellőztem, és lett helyettük hagyományos, színezék nélküli tojás. A tészta puha, édes, tetején pedig a korty pisztácia likőrtől a máz…fantasztikusan, leírhatatlanul finom lesz. Likőr helyett használhatunk növényi italt is.

Hozzávalók (12 szelet kalácshoz):

  • 480 g It’s us Mimen cirok gluténmentes pékáru lisztkeverék
  • 380 ml víz
  • 22 g friss élesztő
  • 75 g kristálycukor
  • 2 db L-es nagy méretű tojás
  • 50 g frissen reszelt almahús
  • 40 g Rama margarin
  • 5 ml vanília kivonat
  • csipet só
  • fél kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 50 g kandírozott gyümölcsdarabok

Nyújtáshoz:

  • 20 g It’s us mimen cirok gluténmentes pékáru lisztkeverék

Tetejére:

  • 3 evőkanál olvasztott Ráma margarin
  • 20 g mandulalap
  • 4 db főtt keménytojás

Máz:

  • 120 g porcukor
  • 45 g őrölt pisztácia
  • 1 evőkanál pisztácialikőr
  • 1 evőkanál nagyobb szeműre darált pisztácia
  • 1 evőkanál kandírozott gyümölcs
  • 1 teáskanál liofolizált eperdarab

húsvéti gluténmentes kalács recept Kolos

A következő oldalon olvashatjuk a gluténmentes húsvéti kalács elkészítés lépéseit:

Kategória: , ,