Gluténmentes spenótos gnocchi
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos gnocchi bővült.
Volt itthon egy adag bébi spenótom. A kamrában mindig találok tojást, krumplit. Máris megfogalmazódott az ötlet, hogy egy színében is fantasztikus látványú és annál is finomabb, könnyebb gnocchit készítsek. Nagyon hamar készen van, a kezdők is nyugodt szívvel fogjanak bele.
Hozzávalók (4 adag):
- 200 g bébispenót
- 500 g tisztított burgonya
- 100 g Avena Go Fit gluténmentes zabpehelyliszt
- 50 g It’s us Naturbit tápióka keményítő
- 1 db egész tojás
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Nyújtáshoz:
- 2 evőkanál It’s us Naturbit tápióka keményítő
Főzéshez:
- annyi víz, hogy bőven ellepje a gnocchikat
- 1 teáskanál só
- pár csepp napraforgó étolaj
A gluténmentes spenótos gnocchi elkészítése:
- A burgonyát kockázzuk fel.
- Tegyük oda vízben főzni.
- Addig mérjük ki a száraz hozzávalókat.
- Amikor megfőtt a burgonya, tegyük a szűrőbe a bébi spenótleveleket.
- Szűrjük arra rá a forró főzőlevet.
- Öntsük ki a „megfonnyadt” leveleket turmix tálkájába.
- Szűrjük le a krumplit is.
- Egy turmixba üssük a tojást, és pürésítsük a bébispenót levelekkel.
- A burgonyához öntsük a száraz hozzávalókat.
- Egy burgonya nyomó segítségével nyomjuk össze a gnocchi hozzávalóit.
- Ehhez adjuk a tojásos-spenótos masszát.
- Alaposan gyúrjuk össze az egészet.
- Egy ruganyos tésztát kell kapnunk.
- A nyújtó felületre szórjuk ki a tápióka keményítőt.
- A tésztát negyedeljük el.
- Sodorjuk ki ujjnyi vastagságúra a tésztát.
- Egyforma méretűvé vágjuk fel. (kb. 1,5 cm egy-egy darab)
- A kis darabokra nyomjunk bele egy villát.
- Ez adja meg a gnocchi formáját.
- Valamennyit picit csípjük össze, így lesz szép formás.
- Közben tegyük oda a vizet forralni.
- A maradék 3 adag tésztával is így járjunk el.
- Amikor már forr a víz, öntsük bele a sót, az étolajat.
- Óvatosan szórjuk bele a gnocchikat.
- Pár percig főzzük, miután feljött a felszínre.
- Leszűrve, és hideg vízzel átmosva tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes spenótos gnocchiban |
Energia | 4893 kJ / 1168 kcal | 1223 kJ / 292 kcal |
Zsír | 16,1 g | 4,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,7 g | 0,9 g |
Szénhidrát | 213,3 g | 53,3 g |
amelyből cukrok | 6,2 g | 1,6 g |
Rost | 23,4 g | 5,9 g |
Fehérje | 35,2 g | 8,8 g |
Só | 10,03 g | 2,51 g |
A gluténmentes spenótos gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors burgonya étolaj fokhagyma gluténmentes zabpehelyliszt gyors ivóvíz reggeli só spenót tápióka keményítő tojás uzsonna és tízórai