Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes spenótos gnocchi

gnocchi recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos gnocchi bővült.

Volt itthon egy adag bébi spenótom. A kamrában mindig találok tojást, krumplit. Máris megfogalmazódott az ötlet, hogy egy színében is fantasztikus látványú és annál is finomabb, könnyebb gnocchit készítsek. Nagyon hamar készen van, a kezdők is nyugodt szívvel fogjanak bele.

Hozzávalók (4 adag):

  • 200 g bébispenót
  • 500 g tisztított burgonya
  • 100 g Avena Go Fit gluténmentes zabpehelyliszt
  • 50 g It’s us Naturbit tápióka keményítő
  • 1 db egész tojás
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

Nyújtáshoz:

  • 2 evőkanál It’s us Naturbit tápióka keményítő

Főzéshez:

  • annyi víz, hogy bőven ellepje a gnocchikat
  • 1 teáskanál só
  • pár csepp napraforgó étolaj

A gluténmentes spenótos gnocchi elkészítése:

  • A burgonyát kockázzuk fel.
  • Tegyük oda vízben főzni.
  • Addig mérjük ki a száraz hozzávalókat.
  • Amikor megfőtt a burgonya, tegyük a szűrőbe a bébi spenótleveleket.
  • Szűrjük arra rá a forró főzőlevet.
  • Öntsük ki a „megfonnyadt” leveleket turmix tálkájába.
  • Szűrjük le a krumplit is.
  • Egy turmixba üssük a tojást, és pürésítsük a bébispenót levelekkel.
  • A burgonyához öntsük a száraz hozzávalókat.
  • Egy burgonya nyomó segítségével nyomjuk össze a gnocchi hozzávalóit.
  • Ehhez adjuk a tojásos-spenótos masszát.
  • Alaposan gyúrjuk össze az egészet.
  • Egy ruganyos tésztát kell kapnunk.
  • A nyújtó felületre szórjuk ki a tápióka keményítőt.
  • A tésztát negyedeljük el.
  • Sodorjuk ki ujjnyi vastagságúra a tésztát.
  • Egyforma méretűvé vágjuk fel. (kb. 1,5 cm egy-egy darab)
  • A kis darabokra nyomjunk bele egy villát.
  • Ez adja meg a gnocchi formáját.
  • Valamennyit picit csípjük össze, így lesz szép formás.
  • Közben tegyük oda a vizet forralni.
  • A maradék 3 adag tésztával is így járjunk el.
  • Amikor már forr a víz, öntsük bele a sót, az étolajat.
  • Óvatosan szórjuk bele a gnocchikat.
  • Pár percig főzzük, miután feljött a felszínre.
  • Leszűrve, és hideg vízzel átmosva tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag gluténmentes
spenótos gnocchiban
Energia 4893 kJ / 1168 kcal 1223 kJ / 292 kcal
Zsír 16,1 g 4,0 g
  amelyből telített zsírsavak 3,7 g 0,9 g
Szénhidrát 213,3 g 53,3 g
  amelyből cukrok 6,2 g 1,6 g
Rost 23,4 g 5,9 g
Fehérje 35,2 g 8,8 g
10,03 g 2,51 g

A gluténmentes spenótos gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gnocchi recept

gluténmentes spenótos gnocchi

Kategória: , , ,