Gluténmentes zsemle Air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes zsemle recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Nagyon sokat sütöttem Air fryerben, kenyeret, kiflit, zsemlét, kalácsot, buktát, kekszet, piskótát, zöldségeket, burgonyát, húsokat, stb. Nagyon finom lett minden. Eddig a régi gépben 160 °C fokon sütöttem. Sajnos tönkre ment, kaptam egy újat helyette. Próbáltam ugyan úgy beállítani, de nem volt jó. Ebben a gépben 180 °C fokon kell sütni. Szóval tapasztalatom szerint, a receptekben megadott hőfok tájékoztató jellegű! Itt is érvényes hogy minden sütő más, ki kell tapasztalni.
Hozzávalók (7 db):
- 300 g Schär Mix B lisztkeverék
- 50 g Mester kenyér Mix lisztkeverék
- 5 g só
- 3 g cukor
- 6 g útifűmaghéj
- 5 g porélesztő
- 350 g langyos víz
- 20 g Flóra étolaj
A gluténmentes zsemle elkészítése:
- Liszteket sóval, cukorral, útifű maghéjjal, élesztővel alaposan elkeverem.
- Langyos vízzel összeállítom a tésztát, majd az olajjal jól kidolgozom.
- Olajos kézzel 7 db bucit gömbölyítek.
- Air fryer üstjébe teszem, nem kapcsolom be a gépet, így kelesztem duplájára.
- Mikor szépen megkelt, 180 °C fokon 15 percig sütöm.
- Megfordítom, 180 °C fokon még 3 percet tovább sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztóba tenni, de 4 nap után is tökéletes, puha marad fagyasztás, mikrózás nélkül is.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle gyors ivóvíz Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai