Gluténmentes sajttal töltött golyó lángos
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sajttal töltött golyó lángossal bővült.
Most nem szokványos gluténmentes lángost készítettem. Tudom, fura lehet, de mondthatom nagyon finom lett. Ilyen az én töltött lángosom.
Hozzávalók (24 db):
- 600 g Schär mix it univerzális lisztkeverék (Schär mix B lisztkeverék is jó)
- 7g só
- 3g cukor
- 5g xantán (vagy 6g útifűmaghéj)
- 7g porélesztő
- 250g natúr joghurt növényi alternatíva is jó
- 290g langyos víz
- 25g étolaj
Közepébe:
- 60g kockázott sajt
Sütésehez:
- 2dl étolaj (nem sül el, mivel nem szívja magába az olajat)
Mártogatóshoz:
- 100g tejföl
- ízlés szerint fokhagyma, vagy granulátum
- csipet só
A gluténmentes sajttal töltött golyó lángos elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom joghurtot, vizet, összekeverem a tésztát.
- Végül az olajjal jól kidolgozom.
- Sajtot nagyobb kockára vágom.
- Munka felületet olajjal kenem.
- 24db egyforma adagra osztom, mindegyik közepébe egy kocka sajtot teszek, kigömbölyítem.
- Így kelesztem duplájára.
- Ezután közepesen meleg olajban halvány színűre sütöm.
- Közben többször átfordítom.
- Papírtörlővel bélelt tálba szedem.
- Tejfölt sóval, fokhagymával kikeverem.
- Kisült lángost ebben mártogatva fogyasztjuk.
- Nagyon finom lett. Kitűnő vendégvárónak is.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 70-90 perc
Nehézségi szint: haladó
Másik liszttel készítve változik a folyadék mennyisége‼
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sajttal töltött golyó lángos tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj fokhagyma ivóvíz joghurt lángos növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli sajt Schär Mix B Schär Mix it só tejföl uzsonna és tízórai vendégváró xantán