Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rostdús gluténmentes zsemle, pillanatok alatt

Lenmaglisztes rostdús gluténmentes zsemleHozzávalók 1 darab GM zsemléhez:

  • 20 g barna rizsliszt (1 evőkanál)
  • 20 g lenliszt (1 evőkanál)
  • 5 g psyllium – útifűmaghéj (1 evőkanál)
  • 2 g só
  • 2 g szódabikarbóna
  • 0,5 dl langyos víz
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 5 g lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra és egy tálcát béleljünk ki sütőpapírral.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki: a barna rizslisztet, a lenmaglisztet, a psylliumot, a sót és a szódabikarbónát kanalazzuk egy tálba, majd keverjük el.
  • A tojást mossuk meg, üssük fel, majd villa segítségével keverjük ki. Adjuk hozzá a 0,5 dl langyos vizet, majd az egészet fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
  • Az így kapott tésztát kezünk segítségével formázzuk kis kerek gombóccá, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tálcára.
  • Tetejét ecset segítségével kenjük meg a tál aljában maradt tojással, majd szórjuk meg lenmaggal.
  • Helyezzük a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre. Akkor van készen, ha a külseje keményebb, de még kissé összenyomható.

házi gluténmentes hamburger recept

házi gluténmentes hamburger recept

TIPPEK:

  1. készítsen házi gluténmentes hamburgert a lenmagos zsemléből!
  2. lassú felszívódású, IR diétába is beépíthető

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darab gluténmentes zsemlére vonatkozólag

Energia 215 kcal/ 355 kJ
Fehérje 14 g
Zsír 8,4 g
Szénhidrát 16 g
Élelmi rost 17 g

A gluténmentes zsemle receptet, annak tápanyagszámítást, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,