Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Aszalt paradicsomos cukkinilepény – gluténmentes recept

Egy étel, amely gyakorlatilag a nap minden étkezésénél megállja a helyét! Kiváló választás tízóraira joghurtos mártogatóval, de akár húsok, halak mellé is ajánlható!

aszalt paradicsomos cukkinilepény gluténmentes receptHozzávalók:

  • 350 g cukkini
  • 50 g gluténmentes zabpehely
  • 50 g hajdinapehely
  • 40 g aszalt paradicsom
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • só, bors
  • fokhagyma granulátum
  • szárított bazsalikom
  • 3,5 dl víz

Elkészítés:

  • A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
  • A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
  • Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
  • Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagban 1 lepényben
12 szelet készítésekor
1 lepényben
10 szelet készítésekor
Energia 700 kcal/2926 kJ 58,8 kcal /245,8 kJ 70 kcal/ 292,6 kJ
Fehérje 33,5 g 2,8 g 3,4 g
Zsír 18,9 g 1,6 g 1,9 g
Szénhidrát 94,3 g 7,9 g 9,4 g
Élelmi rost 13,8 g 1,2 g 1,4 g

A gluténmentes tízórai receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,