Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes brokkolis gnocchi

gnocchi recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes brokkolis gnocchi bővült.

Ha egy villámgyorsan elkészíthető, tavaszcsalogató gluténmentes gnocchit szeretnénk készíteni, akkor ez az lesz. Mindössze négy fő alapanyagból készül, és pillanatok alatt kész van. Lepirítás után ízlésünknek megfelelő feltétettel egészíthetjük ki.

Hozzávalók (3 főre):

  • 500 g brokkoli
  • 100 g Naturbit burgonyás tésztaliszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál útifűmaghéj őrlemény (psyllium rost)
  • 1 teáskanál só
  • Ízlés szerint frissen őrölt bors

Pirításhoz:

  • 2 evőkanál ligamargarin

A gluténmentes brokkolis gnocchi elkészítése:

  • A brokkolit szedjük szét, pucoljuk meg a leveleitől, a szárat is vágjuk fel apró darabokra.
  • Pároljuk meg a szétszedett brokkolidarabokat, a szárát is.
  • Nekem van egy mikróba tehető pároló edényem, amiben 8 perc alatt teljesen puhára párolom a brokkolit 800 W-os teljesítménnyel.
  • A megpárolt brokkolit aprítókéses daralában ledaráljuk.
  • Egy kisebb edényben mérjük ki a 100 g Naturbit burgonyás tésztalisztet, a kukoricakeményítőt és az útifűhéjat.
  • Pár perces gyúrással egyneművé alakítjuk a tésztát.
  • Egyforma, apró golyókat formázunk belőle.
  • A kis golyókat villa hegyeivel formáljuk meg.
  • Forró, lobogó sós vízben néhány perc alatt kifőzzük.
  • Pár perc alatt felemelkednek a kis gnocchik.
  • Leszűrjük a brokkolis tésztagombócokat, és forró serpenyőben a felolvasztott ligamargarinon átpirítjuk a gnocchikat.
  • Máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb. mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A mediterrán gluténmentes brokkolis gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gnocchi recept

gluténmentes gnocchi

Kategória: , , ,