Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes gofri

gofri gluténmentesen receptLegujjab receptünk Iri mamától egy gluténmentes gofri.

Gofrit leves után második fogásnak is szoktam készíteni. De tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy utazáshoz. Finom puha, ha marad másnapra is, élvezhető.

Hozzávalók (16 darab gluténmentes gofrihoz):

  • 5,5 dl tej (növényi eredetű is jó)
  • 2 db tojás (M-es méretű)
  • 30 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 50 g olvasztott margarin
  • 1 teáskanál gluténmentes porélesztő
  • 1 teáskanál psyllium rost útifűmaghéj
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

Tetejére:

  • gyümölcsök
  • lekvár
  • szószok
  • porcukor
  • Nutella
  • tejszínhab
  • stb.

A gluténmentes gofri elkészítése:

  • Tálba mérem a tejet és a margarint, együtt meglangyosítom. Száraz hozzávalókat másik tálba kimérem, elkeverem.
  • Citromot alaposan megmosom, törlöm. Tojásokat felverem. A tejeshez reszelem a citrom héját, beleteszem a tojásokat, elkeverem.
  • Majd kanalanként a lisztes keveréket hozzáadom, kézi habverővel simára dolgozom. Duplájára kelesztem, 30-35 percig.
  • Előmelegítem a gofri sütőt, olaj sprével lefújom, és egy – egy kanál tésztát teszek rá, picit elsimítom. Lezárom, 3-4 percig sütöm.
  • Nekem 4db-ot süt egyszerre, gyorsan elkészül. Forgatni sem kell. Mire elfogyasztjuk a levest, kisül az első adag. Mindenki azt tesz rá, amit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes
gofriban feltét nélkül
Energia 7732 kJ / 1841 kcal 487 kJ / 116 kcal
Zsír 58,4 g 3,7 g
  amelyből telített zsírsavak 28,0 g 1,8 g
Szénhidrát 277,8 g 17,4 g
  amelyből cukrok 58,2 g 3,6 g
Rost 2,6 g 1,4 g
Fehérje 38,7 g 2,4 g
5,87 g 0,37 g

Az gluténmentes gófri recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,