Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túrós gluténmentes minipalacsinta – pillekönnyű finomság

Pillanatok alatt elkészíthetjük, ráadásul igen alacsony energiatartalmú is! Tökéletes választás, ha valami édes, de kevésbé bűnös vacsorára vágyunk!

túrós gluténmentes minipalacsinta receptHozzávalók kb. 10 db-hoz:

  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 150 g sovány natúr krémtúró
  • 1 citrom reszelt héja + fél citrom leve
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál barna rizsliszt (kb. 30 g)
  • 0,5 evőkanál negyedannyi édesítő
  • kevés olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

  • Fagyasztott erdei gyümölcs, esetleg olajos magok (pl. szeletelt mandula, kókuszreszelék, pirított mogyoró)

Elkészítés:

  • A tojásokat mossuk meg, válasszuk ketté. A fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük ki a túróval, citromlével, reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az édesítőt, és a sütőporral elkevert lisztet.
  • Végül forgassuk hozzá óvatosan a fehérjehabot.
  • Egy palacsintasütőt kenjünk ki vékonyan olajjal, hevítsük fel, majd vegyük alacsonyabb lángra és kanállal kanalazzunk rá a masszából, kissé egyengessük el kb. tenyérnyi méretűre (8-10 cm átmérőjű), majd amikor kezd emelkedni és szilárdulni az alja, hirtelen fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is készre.
  • Ebből az adagból kb. 8-10 minipalacsintát tudunk készíteni.
  • Kínáljuk gyümölcsökkel, olajos magvakat, vagy akár citromos joghurttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy darabban (10 esetében):

Energia 34 kcal/142,1 kJ
Fehérje 3 g
Zsír 1 g
Szénhidrát 3 g
Élelmi rost 0,1 g

A túrós gluténmentes minipalacsinta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,

Ad