Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtos kenyér

kenyér recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes sajtos kenyérrel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Péksütemény is kifogyott, így rögtön a kedvenc sajtos GM kenyerem gyúrtam be. Most ezek a lisztek vannak itthon. 

Hozzávalók (12 szelet):

  • 300 g Schär Mix B lisztkeverék
  • 100 g It’s us Miklós bread Mix gluténmentes lisztkeverék
  • 6 g só
  • 3 g xantán, elhagyható 
  • 5 g gluténmentes porélesztő
  • 60 g reszelt mozzarella sajt, elhagyható
  • 30 g olívaolaj
  • 200 g langyos tej vagy növényi alternatíva
  • 160-180 g langyos víz, attól függ milyen lisztből készült

A gluténmentes sajtos kenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
  • Ezután a reszelt sajtot, ezzel is elkeverem.
  • Majd a langyos tejet, olajat teszem hozzá.
  • Elkezdem összeállítani a tésztát, mindig apránként adagolva teszem bele a langyos vizet.
  • Erre figyeljetek ha másik liszttel készült.
  • Kézzel bedagasztom a tésztát, kenyér formára igazítva, sütő lemezre teszem.
  • Duplájára kelesztem, majd 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 35 -40 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
  • Nagyon finom lett ismét.
  • Ha tetszik készítsétek el Ti is.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc 

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

1 szelet gluténmentes Sajtos kenyérben

Energia

8104 kJ / 1934 kcal

975 kJ / 161 kcal

Zsír

49,7 g

4,1 g

  amelyből telített zsírsavak

18,3 g

1,5 g

Szénhidrát

326,0 g

27,2 g

  amelyből cukrok

26,3 g

21,9 g

Rost

20,4 g

1,7 g

Fehérje

33,0 g

2,8 g

10,20 g

0,85 g

A gluténmentes sajtos kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kenyér recept

gluténmentes sajtos kenyér

Kategória: , , ,