Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Milánói “makaróni” – klasszikusok gluténmentesen

Egy újabb klasszikus – milánói szósz, igaz most nem makaróni, hanem spagetti tésztával tálalva 🙂

gluténmentes milánói makaróni receptHozzávalók: 6 adaghoz

  • 0,5 kg darált sovány sertéscomb (10% zsírtartalom)
  • 1 -1 teáskanál rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymapor
  • bors
  • 4 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 20 dkg sonka
  • 25 dkg gomba
  • víz

Tálaláshoz

  • 40 dkg gluténmentes makaróni száraztésztapl. Dialsí

Elkészítés:

  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük, és megpirítjuk. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felszeletelt sonkát, némi vizet öntünk rá, és az egészet összepirítjuk.
  • A gombár megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
  • Hozzáadjuk a gombát a pirított sonkához, jól átforgatjuk, majd beletesszük a darált húst is.
  • Összekeverjük, és lefedve puhítjuk.
  • Majd hozzáadjuk a paradicsomlét és még kb. fél deci vizet, összekeverjük, majd hagyjuk, hogy megpuhuljon, megfőjön minden, és párologjon a víz.
  • Sűrű szószost finomságot kapjunk.
  • Gluténmentes makarónival vagy spagettivel (képünkön) tálalhatjuk

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 60 perc

Tápanyagtartalom az egész húsban 6 főre
1 adag húsban
az egészben
makarónival
6 főre
1 adagban makarónival
Energia 1605 kcal /9709 kJ 268 kcal / 1120 kJ 10191 kcal / 2438 kJ 406 kcal / 1697 kJ
Fehérje 154,6 g 25,8 g 174,4 g 29,1 g
Zsír 68,6 g 11,4 g 79,8 g 13,3 g
  amelyből telített zsírsavak 22,7 g 3,8 g 22,7 g 3,8 g
Szénhidrát 83,4 g 13,9 g 239,4 g 39,9 g
  amelyből cukrok 64,1 g 10,7 g 64,1 g 10,7 g
Rost 3,9 g 23,4 g 9,3 g 1,6 g

A gluténmentes milánói makaróni  recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,