Többlisztes IR barát, gluténmentes kenyér
IR barát, rostban gazdag, gluténmentes kenyér többféle liszttel elkészítve.
- 150 g barna rizsliszt
- 100 g köles liszt
- 30 g csicseriborsó liszt
- 25 g útifűmaghéj
- 4 g xantán
- 7 g útifűmaghéj őrlemény
- 4 g gluténmentes sörélesztőpehely
- 5 g só
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 4 dl víz
- 1 evőkanál almaecet
- étolaj a kenéshez (elhagyható)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra
- A száraz alapanyagokat egy nagyobb tálba tesszük, majd összekeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet és ecetet, majd jó alaposan kidolgozzuk.
- Sütőpapíros tepsire cipócskát formálunk belőle, majd nagyon vékonyan olajjal lekenjük és bevagdossuk
- 180 – 190 °C fokon kb. 50 – 60 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 90 perc
- előkészítés: 35 perc
- sütés: 50-60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 7 szelet esetén 1 szeletben (kb. 100 g) |
Energia | 1014 kcal / 4238 kJ | 145 kcal / 605 kJ |
Fehérje | 26,1 g | 3,7 g |
Zsír | 9,7 g | 1,4 f |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 f | 0,1 g |
Szénhidrát | 199,2 f | 28,5 g |
amelyből cukrok | 3,7 f | 0,5 g |
Rost | 38,3 g | 5,5 g |
Az IR barát, gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: almaecet barna rizsliszt csicseriborsóliszt étolaj gluténmentes kenyér IR barát GM receptek kölesliszt psyllium rost (útifűmaghéj) só sörélesztőpehely sütőpor víz xantán