Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zabpelyhes gluténmentes bagett

zabpelyhes gluténmentes bagett recept Iri mamaIri mama zabpelyhes gluténmentes bagett receptje!

Egy régi receptemet alakítottam át. Több szempontból is kiszerettem volna próbálni. Teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. Ez a recept tejmentesen is elkészíthető.

Hozzávalók (4 db bagett – 6 adag):

Rétegek közé:

  • 100 g reszelt sajt (növényi alternatíva is jó, de akár is elhagyható)

A gluténmentes bagett elkészítése:

  • Késes aprítóban ledarálom a gluténmentes zabpelyhet, mivel nincs lisztem.
  • Keverő tálba teszem a kimért liszteket, sót, cukrot, élesztőt, útifű maghéjat, jól elkeverem.
  • Most olaj helyett kacsa zsírt tettem bele, majd langyos vízzel kikeverem.
  • Kézzel dolgoztam, nokedlitől sűrűbb tésztát kapunk. Előfordulhat, hogy zabpehely liszttel más a folyadék felvétele, ezért apránként adagoljátok hozzá.
  • 15 percig pihentetem, majd olajos szilikon gyúró lapon 4 részre osztom a tésztát.
  • Egyesével kinyújtom, leszórom reszelt sajttal, majd feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Többit is így készítem.
  • Kívül vékonyan lekenem zsírral, reszelt sajttal szórom, duplájára kelesztem.
  • 180 °C fokos sütőben, alsó felső sütési funkcióban 20 -25 percig sütöm.
  • Hűtés után zacskóban tárolom, lehet fagyasztani is.

Nagyon finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető

Tápanyagtartalom

az egészben

1 db. Zabpelyhes bagettben

Energia

5947 kJ / 1416 kcal

1487 kJ / 354 kcal

Zsír

51,6 g

12,9 g

  amelyből telített zsírsavak

23,3 g

5,8 g

Szénhidrát

187,7 g

5,8 g

  amelyből cukrok

12,4 g

46,9 g

Rost

15,0 g

3,1 g

Fehérje

40,7 g

10,2 g

7,99 g

2,0 g

gluténmentes zabpelyhes bagett  tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

zabpelyhes gluténmentes bagett recept

zabpelyhes bagett sajttal

Kategória: , , ,