Zabpelyhes gluténmentes bagett
Iri mama zabpelyhes gluténmentes bagett receptje!
Egy régi receptemet alakítottam át. Több szempontból is kiszerettem volna próbálni. Teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. Ez a recept tejmentesen is elkészíthető.
Hozzávalók (4 db bagett – 6 adag):
- 100 g gluténmentes zabpehely darálva (nincs lisztem)
 - 150 g Schär univerzális gluténmentes lisztkeverék (de ha éppen nincs akkor bármilyen kenyér lisztkeverék jó hozzá)
 - 5 g só
 - 5 g cukor
 - 4 g gluténmentes porélesztő
 - 5 g útifű maghéj (psyllium rost)
 - 20 g kacsa zsír
 - 250 – 270 g langyos víz
 
Rétegek közé:
- 100 g reszelt sajt (növényi alternatíva is jó, de akár is elhagyható)
 
A gluténmentes bagett elkészítése:
- Késes aprítóban ledarálom a gluténmentes zabpelyhet, mivel nincs lisztem.
 - Keverő tálba teszem a kimért liszteket, sót, cukrot, élesztőt, útifű maghéjat, jól elkeverem.
 - Most olaj helyett kacsa zsírt tettem bele, majd langyos vízzel kikeverem.
 - Kézzel dolgoztam, nokedlitől sűrűbb tésztát kapunk. Előfordulhat, hogy zabpehely liszttel más a folyadék felvétele, ezért apránként adagoljátok hozzá.
 - 15 percig pihentetem, majd olajos szilikon gyúró lapon 4 részre osztom a tésztát.
 - Egyesével kinyújtom, leszórom reszelt sajttal, majd feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Többit is így készítem.
 - Kívül vékonyan lekenem zsírral, reszelt sajttal szórom, duplájára kelesztem.
 - 180 °C fokos sütőben, alsó felső sütési funkcióban 20 -25 percig sütöm.
 - Hűtés után zacskóban tárolom, lehet fagyasztani is.
 
Nagyon finom lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: kezdő, könnyen elkészíthető
| 
 Tápanyagtartalom  | 
 az egészben  | 
 1 db. Zabpelyhes bagettben  | 
| 
 Energia  | 
 5947 kJ / 1416 kcal  | 
 1487 kJ / 354 kcal  | 
| 
 Zsír  | 
 51,6 g  | 
 12,9 g  | 
| 
 amelyből telített zsírsavak  | 
 23,3 g  | 
 5,8 g  | 
| 
 Szénhidrát  | 
 187,7 g  | 
 5,8 g  | 
| 
 amelyből cukrok  | 
 12,4 g  | 
 46,9 g  | 
| 
 Rost  | 
 15,0 g  | 
 3,1 g  | 
| 
 Fehérje  | 
 40,7 g  | 
 10,2 g  | 
| 
 Só  | 
 7,99 g  | 
 2,0 g  | 
A gluténmentes zabpelyhes bagett tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő glutén és tejmentes gluténmentes bagettek gluténmentes péksütemények gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék Mester Család gluténmentes kenyérliszt psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B Schär Mix it / Schär baking mix só sós tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai víz zsír
 


		
		
		
		







            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

