Citromos gluténmentes sütemény chia maggal, édesítőszerrel
Pillanatok alatt elkészül, édes és mégsem olyan bűnös ez a gluténmentes sütemény ! Készítsük el a szilveszteri svédasztalra!
- 150 g barna rizsliszt
- 100 g kukoricaliszt
- 30 g chia mag
- 100 g xilit (édesítőszer)
- 60 g eritrit (édesítőszer)
- 3 citrom reszelt héja és egy teáskanál facsart lé
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 175 g * natúr joghurt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 100 g szobahőmérsékletű * vaj
* A “lisztérzékenység” mellé társult laktózérzékenység esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is!
Elkészítés:
- Igazi mindent egybe sütemény!
- A sütőt melegítsük elő 175 °C fokra.
- A száraz és a nedves hozzávalókat külön mérjük ki, majd keverjük össze.
- Egy kenyérformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd egyengessük el benne a homogén masszát.
- Tegyük a sütőbe, majd süssük kb. 40-45 percen keresztül. Tőpróbával ellenőrizzük.
- Sütőből kivéve tegyük rácsra hűlni, majd tálalhatjuk is.
- Fogyaszthatjuk önmagában, vagy citromos * joghurttal egyaránt!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy szeletben (15 esetében):
Energia | 148,9 kcal/622,3 kJ |
Fehérje | 2,8 g |
Zsír | 7,5 g |
Szénhidrát | 16,5 g |
Élelmi rost | 1,1 g |
A citromos gluténmentes sütemény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt chia mag citrom édesítőszer eritrit joghurt kukoricaliszt sütőpor tojás vaj xilit