Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Citromos gluténmentes sütemény chia maggal, édesítőszerrel

Pillanatok alatt elkészül, édes és mégsem olyan bűnös ez a gluténmentes sütemény ! Készítsük el a szilveszteri svédasztalra!

Hozzávalók:citromos gluténmentes sütemény recept

  • 150 g barna rizsliszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 30 g chia mag
  • 100 g xilit (édesítőszer)
  • 60 g eritrit (édesítőszer)
  • 3 citrom reszelt héja és egy teáskanál facsart lé
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 175 g * natúr joghurt
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 100 g szobahőmérsékletű * vaj

* A “lisztérzékenység” mellé társult laktózérzékenység esetén használhatóak laktózmentes tejtermékek is!

Elkészítés:

  • Igazi mindent egybe sütemény!
  • A sütőt melegítsük elő 175 °C fokra.
  • A száraz és a nedves hozzávalókat külön mérjük ki, majd keverjük össze.
  • Egy kenyérformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd egyengessük el benne a homogén masszát.
  • Tegyük a sütőbe, majd süssük kb. 40-45 percen keresztül. Tőpróbával ellenőrizzük.
  • Sütőből kivéve tegyük rácsra hűlni, majd tálalhatjuk is.
  • Fogyaszthatjuk önmagában, vagy citromos * joghurttal egyaránt!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy szeletben (15 esetében):

Energia 148,9 kcal/622,3 kJ
Fehérje 2,8 g
Zsír 7,5 g
Szénhidrát 16,5 g
Élelmi rost 1,1 g

A citromos gluténmentes sütemény receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,