Szezámmagos hajdinakeksz – fehér és fekete szezámmaggal
Legújabb teljes kiőrlésű gluténmentes hajdinakeksz receptünk ideális gyümölcsök mellé, például tízóraira, uzsonnára. Készítsük el hétvégén és egész héten tudunk belőle csomagolni napközbenre.
- 200 g hajdinaliszt
- 5 g psyllium (útifű maghéj)
- 2 dl víz
- 25-25 g szezámmag (fekete, fehér vegyesen)
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A lisztet, a psylliumot, a szezámmagot és a sót keverjük el, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat is. Keverjük simára, majd gyúrjuk át enyhén.
- Két sütőpapír között sodrófa segítségével nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, majd egy késsel vékonyan rácsozzuk be 5×5 cm-es négyzetekre.
- Tegyük be a sütőbe és 25 perc alatt süssük ropogóra. Hagyjuk kihűlni, majd törjük szét a vágások mentén. Jól záródó dobozba téve akár egy hétig is eláll.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (50 db esetében):
Energia | 30,5 kcal/127,5 kJ |
Fehérje | 0,7 g |
Zsír | 1,6 g |
Ebből telített zsír | 0,2 g |
Szénhidrát | 3,1 g |
Ebből cukor | 0,1 g |
Élelmi rost | 0,6 g |
A gluténmentes hajdinakeksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes hajdinaliszt keksz olívaolaj psyllium rost (útifűmaghéj) só sós aprósütemények szezámmag tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai víz