Mandulás gluténmentes kalács
Finom reggeli kalács készíthető alternatív gluténmentes gabonákkal és olajos magvakkal. Tízóraira, és vendégvárónak is kitűnő
- 11,5 dkg hajdina liszt
- 16 dkg rizsliszt
- 2 evőkanál édesítőszer (* 1:4)
- 5 g porélesztő
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2,5 dkg mandulaliszt
- 1 db közepes méretű tojás
- 10 dkg margarin (vagy vaj)
* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük egy tálban, majd szilikon formába tesszük.
- 50 °C fokos sütőben 45 percig kelesztjük.
- 180 °C fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
| Tápanyagtartalom | az egészben | 12 db. esetén 1 szelet gluténmentes kalácsban |
| Energia | 1817 kcal / 7595 kJ | 151 kcal / 633 kJ |
| Fehérje | 39,6 g | 3,3 g |
| Zsír | 83,2 g | 6,9 g |
| amelyből telített zsírsavak | 31,6 g | 2,6 g |
| Szénhidrát | 214,8 g | 17,9 g |
| amelyből cukrok | 5,3 g | 0,4 g |
| Rost | 30,5 g | 2,5 g |
- Recept címke: édesítőszer élesztő glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények hajdinaliszt kalács karácsonyi GM receptek mandulaliszt margarin psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt tojás uzsonna és tízórai











Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

