Zabos ropogós
TV nézéshez is kitűnő rágcsálni való ez a zabpehellyel dúsított finomság. Keleszteni sem kell, így elkészítése még gyorsabban is megy.
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 1,5 dkg darált chia mag
- 10 dkg gluténmentes zabpehely liszt
- 5,5 dkg tápióka liszt
- 2 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- 10 dkg rizsliszt
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot egy tálban jó alaposan összegyúrunk.
- Rizslisztes lapon kinyújtjuk kb. fél ujjnyira. Csíkokra vágjuk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 °C fokon kb. 15 – 18 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 50 perc
TUDTA, hogy a zab alapvetően gluténmentes alapanyag, csak a betakarítás, szállítás, tárolás és feldolgozás, esetleg csomagolás során szennyeződhet más gluténtartalmú gabonával. Ezért fontos, csak garantáltan gluténmentes jelöléssel ellátott zabot vásárolni!
Tápanyagtartalom | az egészben | 40 db. esetén 1 db. Zabos ropogósban |
Energia | 9479 kJ / 2262 kcal | 238 kJ / 57 kcal |
Zsír | 116,0 g | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 46,0 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 252,4 g | 6,3 g |
amelyből cukrok | 2,5 g | 0,1 g |
Rost | 22,2 g | 0,6 g |
Fehérje | 36,2 g | 0,9 g |
Só | 6,71 g | 0,17 g |
- Recept címke: chia mag glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt margarin rizsital rizsliszt só sós sós aprósütemények sütőpor tápiókaliszt tej - tojás - gluténmentes uzsonna és tízórai