Sajtos cukkini fasírt – Iri mama konyhája
Iri mama egy gluténmentes sajtos cukkinis fasírttal bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ebben az ételben nincs hús, de nem is hiányzik belőle. Könnyed, ízletes ”fasírt” bármilyen körettel finom. Aki elkészíti, biztosan többször is fogja. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzávalók (16 db-hoz):
- 2 db cukkini (közepes)
- 2 db burgonya (sárga)
- 1 db tojás (M-es méretű)
- 5-10 dkg reszelt sajt (növényi eredetű is jó)
- 2 evőkanál gluténmentes liszt (pl.:rizsliszt, lehet hogy picivel több kell)
- Gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz
Fűszerek:
- Ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
- Metélő hagyma, petrezselyem zöld
Sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
- Cukkinit és a burgonyát meghámozom, mosom, durvára reszelem. Picit sózom, hogy a felesleges levét kiengedje.
- Pár perc múlva, kinyomkodom, fűszerezem, minden hozzávalót beleteszem, alaposan ellekeverem. Ha nagyon híg, egy kevés lisztet vagy zsemlemorzsát tegyünk hozzá. Attól függ, mennyi nedvességet tartalmaznak a zöldségek.
- Kézzel kisebb gombócokat formázok, megforgatom zsemlemorzsában.
- Közepes hőfokon, minden oldalát pirosra sütöm.
- Burgonya pürével tálalom, de bármilyen körettel finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 40-45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. cukkini fasírtban |
Energia |
6313 kJ / 1503 kcal | 395 kJ / 94 kcal |
Zsír |
87,2 g | 5,5 g |
amelyből telített zsírsavak |
24,9 g | 1,6 g |
Szénhidrát |
121,2 g | 7,6 g |
amelyből cukrok |
15,2 g | 1,0 g |
Rost |
15,1 g | 0,9 g |
Fehérje |
47,5 g | 3,0 g |
Só |
1,15 g | 0,07 g |
Az gluténmentes sajtos cukkinis fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors burgonya cukkini cukkinifasírt főétel fokhagyma gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zsemlemorzsa olaj petrezselyem reszelt sajt rizsliszt só szerecsendió tojás