Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sajtos cukkini fasírt – Iri mama konyhája

sajtos gluténmentes fasírt gluténmentesen receptIri mama egy gluténmentes sajtos cukkinis fasírttal bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Ebben az ételben nincs hús, de nem is hiányzik belőle. Könnyed, ízletes ”fasírt” bármilyen körettel finom. Aki elkészíti, biztosan többször is fogja. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók (16 db-hoz):

  • 2 db cukkini (közepes)
  • 2 db burgonya (sárga)
  • 1 db tojás (M-es méretű)
  • 5-10 dkg reszelt sajt (növényi eredetű is jó)
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt (pl.:rizsliszt, lehet hogy picivel több kell)
  • Gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz

Fűszerek:

  • Ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • Metélő hagyma, petrezselyem zöld

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • Cukkinit és a burgonyát meghámozom, mosom, durvára reszelem. Picit sózom, hogy a felesleges levét kiengedje.
  • Pár perc múlva, kinyomkodom, fűszerezem, minden hozzávalót beleteszem, alaposan ellekeverem. Ha nagyon híg, egy kevés lisztet vagy zsemlemorzsát tegyünk hozzá. Attól függ, mennyi nedvességet tartalmaznak a zöldségek.
  • Kézzel kisebb gombócokat formázok, megforgatom zsemlemorzsában.
  • Közepes hőfokon, minden oldalát pirosra sütöm.
  • Burgonya pürével tálalom, de bármilyen körettel finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 40-45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. cukkini fasírtban

Energia

6313 kJ / 1503 kcal 395 kJ / 94 kcal

Zsír

87,2 g 5,5 g

  amelyből telített zsírsavak

24,9 g 1,6 g

Szénhidrát

121,2 g 7,6 g

  amelyből cukrok

15,2 g 1,0 g

Rost

15,1 g 0,9 g

Fehérje

47,5 g 3,0 g

1,15 g 0,07 g

Az gluténmentes sajtos cukkinis fasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sajtos cukkinis fasírt percept

gluténmentes sajtos cukkinis fasírt

Kategória: , ,