Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Lazackrémes gluténmentes képviselőfánk rizsliszttel

lazackrémes gluténmentes képviselőfánk recept rizslisztesKolosFreeFood receptválogatásunk egy sós gluténmentes képviselőfánk recepttel bővült:

Itt a szilveszter, halat, mákot is kell enni. Mindkettő szerencsehozó étel. A képviselőfánkokat ehetjük sósan is, nemcsak édesen. Így született meg ez a finom, sós falat, melyet szívesen fogyasztanak a vendégeink.

Hozzávalók (19 db képviselő fánkhoz):

Képviselőfánk tészta:

  • 200 g rizsliszt
  • 100 g zsír
  • 1 csipet étkezési só
  • 2 dl ivóvíz
  • 5 db M-es méretű egész tojás
  • tészta tetejére pár szem mák

Lazachoz:

  • 250 g lazacfilé
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 50 ml víz
  • frissen őrölt bors
  • pár csepp frissen facsart citromlé

krémhez:

  • 150 g Dr. Oetker Creme vegán növényi „tejfölhelyettesítő”
  • 150 g majonéz
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kapor
  • 100 g csemegekukorica konzerv (a leve nélkül)
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

A lazackrémes gluténmentes képviselőfánk elkészítése:

  • A vízhez szórjuk bele a sót, adjuk hozzá a zsírt. Várjuk meg amíg teljesen felolvad a zsír.
  • Ezután adjuk hozzá a rizslisztet, gyors mozdulatokkal fakanál segítségével egynemű tésztává kavarjuk.
  • Levesszük a tűzhelyről.
  • Egyenként nagyon gyors mozdulatokkal keverjük a tésztába a tojásokat, amíg a tészta fel nem “issza” a tojásokat.
  • Kinyomjuk habzsákból a tésztákat a kívánt méretűekre.
  • A tészta tetejét, csúcsaira picit vízzel megcsippentem, szórtam rá kevés mákszemet.
  • Majd pihentetjük azokat egy órán át.
  • Eközben elkészítjük a lazacos krémet:
  • A lazacot megpároljuk, az olíva olajon, kevés vízzel borssal és pár csepp citromlével.
  • 10-12 perc alatt teljesen kész lesz a hal.
  • Ha ez kész, akkor tegyük félre a lazacot kihűlni.
  • Keverjük össze a krém összes hozzávalóit, a lazacot pedig villával törjük össze.
  • Amíg kisül a tészta, addig tegyük hűtőbe a krémet.
  • Előmelegített 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
  • Ez sütőtől függően kb. 30-35 percig sütjük.
  • Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a fánk.
  • Ha megsültek, hagyjuk a meleg sütőben, teljesen nyitott sütőajtóval.
  • Ha kihűltek a fánkok, kettévágjuk azokat.
  • Töltsük meg a képviselőfánkokat a lazacoskrémmel.
  • Tálaljuk is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 2 óra

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. Lazackrémes képviselőfánkban
Energia 16756 kJ / 3990 kcal 877 kJ / 209 kcal
Zsír 316,3 g 16,6 g
  amelyből telített zsírsavak 113,2 g 6,0 g
Szénhidrát 154,2 g 8,1 g
  amelyből cukrok 14,5 g 0,8 g
Rost 5,0 g 0,3 g
Fehérje 101,5 g 5,3 g
8,32 g 0,44 g

A lazacos gluténmentes képviselő fánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

lazackrémes gluténmentes képviselőfánk recept rizsliszttel

lazackrémes rizslisztes gluténmentes képviselőfánk

További gluténmentes party-falat öteltek

gluténmentes party falatok

Kategória: ,