Lazackrémes gluténmentes képviselőfánk rizsliszttel
KolosFreeFood receptválogatásunk egy sós gluténmentes képviselőfánk recepttel bővült:
Itt a szilveszter, halat, mákot is kell enni. Mindkettő szerencsehozó étel. A képviselőfánkokat ehetjük sósan is, nemcsak édesen. Így született meg ez a finom, sós falat, melyet szívesen fogyasztanak a vendégeink.
Hozzávalók (19 db képviselő fánkhoz):
Képviselőfánk tészta:
- 200 g rizsliszt
- 100 g zsír
- 1 csipet étkezési só
- 2 dl ivóvíz
- 5 db M-es méretű egész tojás
- tészta tetejére pár szem mák
Lazachoz:
- 250 g lazacfilé
- 1 evőkanál olíva olaj
- 50 ml víz
- frissen őrölt bors
- pár csepp frissen facsart citromlé
krémhez:
- 150 g Dr. Oetker Creme vegán növényi „tejfölhelyettesítő”
- 150 g majonéz
- fél citrom frissen facsart leve
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kapor
- 100 g csemegekukorica konzerv (a leve nélkül)
- 1 teáskanál mustár
- ízlés szerint frissen őrölt bors
A lazackrémes gluténmentes képviselőfánk elkészítése:
- A vízhez szórjuk bele a sót, adjuk hozzá a zsírt. Várjuk meg amíg teljesen felolvad a zsír.
- Ezután adjuk hozzá a rizslisztet, gyors mozdulatokkal fakanál segítségével egynemű tésztává kavarjuk.
- Levesszük a tűzhelyről.
- Egyenként nagyon gyors mozdulatokkal keverjük a tésztába a tojásokat, amíg a tészta fel nem “issza” a tojásokat.
- Kinyomjuk habzsákból a tésztákat a kívánt méretűekre.
- A tészta tetejét, csúcsaira picit vízzel megcsippentem, szórtam rá kevés mákszemet.
- Majd pihentetjük azokat egy órán át.
- Eközben elkészítjük a lazacos krémet:
- A lazacot megpároljuk, az olíva olajon, kevés vízzel borssal és pár csepp citromlével.
- 10-12 perc alatt teljesen kész lesz a hal.
- Ha ez kész, akkor tegyük félre a lazacot kihűlni.
- Keverjük össze a krém összes hozzávalóit, a lazacot pedig villával törjük össze.
- Amíg kisül a tészta, addig tegyük hűtőbe a krémet.
- Előmelegített 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
- Ez sütőtől függően kb. 30-35 percig sütjük.
- Sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a fánk.
- Ha megsültek, hagyjuk a meleg sütőben, teljesen nyitott sütőajtóval.
- Ha kihűltek a fánkok, kettévágjuk azokat.
- Töltsük meg a képviselőfánkokat a lazacoskrémmel.
- Tálaljuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 2 óra
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. Lazackrémes képviselőfánkban |
Energia | 16756 kJ / 3990 kcal | 877 kJ / 209 kcal |
Zsír | 316,3 g | 16,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 113,2 g | 6,0 g |
Szénhidrát | 154,2 g | 8,1 g |
amelyből cukrok | 14,5 g | 0,8 g |
Rost | 5,0 g | 0,3 g |
Fehérje | 101,5 g | 5,3 g |
Só | 8,32 g | 0,44 g |
A lazacos gluténmentes képviselő fánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes party-falat öteltek
- Recept címke: bors citrom csemege kukorica égetett tészta étolaj fánk glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes party snack kapor képviselőfánk lazacfilé majonéz mák rizsliszt só szilveszter tejföl alternatíva tojás vendégváró víz zsír