Gluténmentes túró fánk
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes túró fánkkal bővült.
Ez a gluténmentes fánk gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Leves utáni második fogásnak készítettem.
Hozzávalók (50 db):
- 250 g túró
- 2 db M-es tojás
- 1 db narancs reszelt héja
- 30 g cukor
- csipet só
- 200 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék (vagy It’s us Miklós univerzális gluténmentes lisztkeverék, vagy Mester guténmentes kenyér liszt stb)
- 5 g sütőpor
- 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 175 g kefír (vagy joghurt, növényi eredetű is jó)
Sütéshez:
- 2 dl olaj
tálaláshoz amit szeretünk:
- lekvár, Nutella, csokiszósz stb.
A gluténmentes túró fánk elkészítése:
- Nagyobb méretű tálba teszem a túrót, villával alaposan összetöröm.
- Beleütöm a tojásokat, cukrot, sót, narancs reszelt héját, simára keverem.
- Ezután a lisztet, sütőport, útifűmaghéjat, újra alaposan elkeverem.
- Végül a kefírrel kikeverem.
- Egy serpenyőben olajat melegítek, két evőkanál segítségével, dió nagyságú gombócokat gömbölyítek.
- Pár perc alatt készre sütöm.
- Gyorsan sül, nem szívja magába az olajat.
- Papírtörlőre szedem, tálalom.
- Mindenki ízlésének megfelelően porcukorral szórva, vagy lekvárral, nutellával fogyasztja.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. gluténmentes túrófánkban |
Energia | 8043 kJ / 2058 kcal | 173 kJ / 42 kcal |
Zsír | 108,2 g | 2,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 27,3 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 202,5 g | 4,1 |
amelyből cukrok | 47,0 g | 0,1 g |
Rost | 10,5 g | 0,3 g |
Fehérje | 54,1 g | 1,1 g |
Só | 4,48 g | 0,09 g |
A gluténmentes túró fánk tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes fánk farsang glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyors kefír narancs olaj psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só sütőpor tojás túró túrófánk