Klasszikus cantuccini recept gluténmentesen
Iri mama egy klasszikus gluténmentes cantuccini keksz recepttel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Kifogyott a cantuccini raktárkészlet. Többféle kekszet sütöttem a reggeli kávéhoz, teához. Most így készült:
Hozzávalók (24 db Cantuccini kekszhez):
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 250 g gluténmentes lisztkeverék pl. (It’s us Miklós univerzális, Mester Család, Schär Mix B, Schär Mix IT, stb.)
- 5 g sütőpor
- 8 g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 30 g vaj (vagy margarin)
- 1 db narancs reszelt héja
- 30 g pisztácia
- 30 g mandula
A klasszikus gluténmentes cantuccini keksz elkészítése:
- Hozzávalókból puha, rugalmas tésztát gyúrok.
- Magvakat késes aprítóban durvára darálom, úgy gyúrom a tésztához.
- Az így kapott tésztát elfelezem, két rudat sodrok belőle.
- 190 °C fokon, légkeveréssel 20 percig sütöm.
- Langyosra hűtöm, majd ferdén, két ujjnyi vastag szeletekre vágom.
- Tepsibe teszem, 160 °C fokon további 15 percig sütöm.
- Kihűlve üvegbe töltve tárolom.
Nagyon finom ropogós keksz. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nehézségi szint: kezdő, könnyű elkészíteni
Elkészítési idő: 45 perc
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. gluténmentes klasszikus cantucciniben |
Energia |
7243 kJ / 1729 kcal |
302 kJ / 72 kcal |
Zsír |
58,9 g |
2,5 g |
amelyből telített zsírsavak |
10,0 g |
0,4 g |
Szénhidrát |
251,1 g |
10,5 g |
amelyből cukrok |
63,7 g |
2,7 g |
Rost |
29,0 g |
1,2 g |
Fehérje |
36,9 g |
1,5 g |
Só |
3,68 g |
0,15 g |
A gluténmentes cantuccini recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édes glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes keksz gyors It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék keksz lisztkeverék mandula margarin Mester Család gluténmentes süteményliszt Mester lisztkeverékek narancs pisztácia psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix B Schär Mix it / Schär baking mix sütőpor vaj